Handige Links


.

 

 

 

 

nu

  1. Premier Mark Rutte is op dit moment niet bereid om extra geld uit te trekken voor de versterking van de politie en de bestrijding van het lerarentekort. Ook is hij terughoudend met het inzetten van belastingverlaging voor grote bedrijven als drukmiddel om de lonen te laten stijgen.
  2. Eilandengroep Kiribati in de Stille Oceaan heeft vrijdag onder druk van China de diplomatieke banden met Taiwan opgezegd, melden Taiwanese autoriteiten. Taiwan heeft nu wereldwijd nog vijftien bondgenoten over.
  3. In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
  4. In een bedrijfspand aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 3.00 uur een zeer grote brand uitgebroken. De brand breidde zich snel uit naar drie naastgelegen panden. Rond 9.00 uur is het sein brand meester gegeven, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.
  5. Traditioneel vinden in de dagen na Prinsjesdag de Algemene Beschouwingen plaats. NU.nl volgt het debat vanuit Den Haag en blikt met verslaggever Avinash Bhikhie terug op de belangrijkste momenten van de tweede en tevens laatste dag.