Handige Links


.

 

 

 

 

nu

  1. De liberale, groene en eurosceptische fracties in het Europees Parlement (EP) zijn de grote winnaars van de Europese verkiezingen. Zoals verwacht hebben de christendemocratische en sociaaldemocratische groepen hun gezamenlijke meerderheid in het EP verloren.
  2. De laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiƫle uitslagen verwacht.
  3. De politie Oost-Brabant laat zondagavond weten dat ze de demonstratie van Pegida in Eindhoven afbreekt na ongeregeldheden. Tegendemonstranten gooiden onder andere met stenen naar de politie en aanhangers van Pegida.
  4. Max Verstappen is zondag mede door een tijdstraf als vierde geƫindigd in de Grand Prix van Monaco. De race op het fameuze stratencircuit werd gewonnen door Lewis Hamilton.
  5. De toerisme-autoriteit van Nepal weerspreekt dat de stijging van het aantal sterfgevallen op de Mount Everest voornamelijk te maken heeft met de grote drukte. Dat zegt de organisatie zondag tegen de BBC.