Handige Links


.

 

 

 

 

nu

  1. De Belastingdienst negeerde jarenlang interne meldingen over misstanden bij de behandeling van burgers, dat schrijven RTL Nieuws en Trouw woensdag op basis van een brandbrief van een gepensioneerde ambtenaar. De dienst zou bij 40.000 mensen onterecht geld terug hebben gevraagd en hun bezwaren niet in behandeling hebben genomen.
  2. De Italiaanse stad Venetië is dinsdag getroffen door de zwaarste overstroming sinds 1966. Het waterpeil bereikte 1,87 meter, bij de overstroming in 1966 was dat 1,94 meter. Burgemeester Luigi Brugnaro zegt op het punt te staan de noodtoestand uit te roepen en vreest grote schade aan de stad.
  3. Australische autoriteiten vrezen dat de bosbranden de komende dagen zullen verergeren in de staat Queensland, terwijl de omstandigheden in het naastgelegen New South Wales iets verbeterden door een lichte verkoeling van het weer.
  4. Na het aftreden van de Boliviaanse president Evo Morales heeft senator Jeanina Añez zichzelf woensdag uitgeroepen tot interim-president. Añez is lid van de oppositiepartij Nationale Eenheid (UN). Morales diende zondag zijn ontslag in na aanhoudende protesten tegen hem.
  5. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de maximumsnelheid overdag omlaag naar 100 kilometer per uur. Maar hoeveel tijd gaat dat je kosten, en wat levert het op? NU.nl testte het uit door met twee dezelfde voertuigen dezelfde afstand af te leggen: de een met de maximaal toegestane snelheid, de ander met maximaal 100 kilometer per uur.