Handige Links


.

 

 

 

 

nu

  1. Sinds Nederland te maken heeft met lockdowns, hebben veel mensen hun wens om een muziekinstrument te bespelen omgezet in daden. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl langs betrokken partijen. Bij bijvoorbeeld Bax Music, marktleider in Nederland, ligt de omzet in de lockdown-periodes wel 70 procent hoger. Bij online muziekklasjes is de vraag minstens het dubbele van normale tijden.
  2. In België zal vrijdag gesproken worden over eventuele versoepelingen rond de kerst en het weer open van winkels. Want bij onze buren zijn vanaf begin november alle niet-essentiële winkels gesloten. De vraag om versoepelingen komt omdat de dagelijkse cijfers in België de goede kant opgaan. Wat is er nodig om de laatste maand van het jaar goed af te kunnen sluiten? We bellen met Marc van Ranst, hoogleraar virologie aan de KU Leuven.
  3. De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat hij op ordentelijke wijze de macht aan verkiezingswinnaar Joe Biden zal overdragen. "Als blijkt dat mijn tegenstander de meeste kiesmannen achter zich heeft vergaard dan zal ik vertrekken uit het Witte Huis", zei Trump donderdag tegen journalisten.
  4. Op de begraafplaats Bella Vista even buiten de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is donderdagavond (Nederlandse tijd) de besloten uitvaartplechtigheid van Diego Maradona gehouden.
  5. Er zijn donderdag rellen uitgebroken bij het afscheid van de Diego Maradona. De kist met daarin het lichaam van Maradona is weggehaald uit het presidentieel paleis in Buenos Aires. Duizenden fans vreesden niet op tijd binnen te kunnen komen en probeerden via allerlei manieren het paleis te bereiken.